X Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określi ć warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

  012 262-03-71    ap@ap-filtry.pl

  • filtr osmotyczny siedmiostopniowy FRO7
    filtr osmotyczny siedmiostopniowy FRO7
  • Filtr osmotyczny pięciostopniowy FRO5
    Filtr osmotyczny pięciostopniowy FRO5

Filtry z odwróconą osmozą (kliknij...)

Odwrócona osmoza jest od kilku lat coraz bardziej popularna w Polsce i wiele rodzin bardzo chwali wodę, którą używa do przyrządzania kawy, herbaty i dań obiadowych. Woda po przejściu przez filtry wstępne, membrane osmotyczną oraz mineralizator nadaje się do picia bez przegotowania !

Zalety:

- woda z filtra pozbawiona jest czynników toksycznych i chorobotwórczych

- jest apetyczna, smaczna, krystalicznie czysta

- jest to woda najwyższej jakości

- kawa i herbata stają się bardziej aromatyczne

- uwydatnia naturalne walory smakowe i odżywcze gotowanych w niej warzyw, zup, makaronów i ryżu

- nieodzowna w dietach niskosodowych i odchudzających

- oszczędność na zakupach wody butelkowanej

- kostki lodowe są przezroczyste, twarde i nie wpływają na smak napojów

- nawilżacze powietrza nie pokrywają się skorupą kamienia

- w żelazkach z nawilżaczem, ekspresach do kawy, naczyniach kuchennych i czajnikach nie tworzą się białe naloty

- idealna do podlewania delikatnych roslin i do akwariów



Jak działa odwrócona osmoza?

1. Woda przechodzi przez filtr wstępny osadowy, który eliminuje rozpuszczone ciała stałe (ziemia, błoto, żwir, tlenki, etc.) przez otwory o średnicy 20 µm.

2. Przepływa przez filtr wstępny z węgla aktywnego granulowanego, który absorbuje i eliminuje do 99,9% chloru i innych zanieczyszczeń chemicznych (pestycydy, oleje... ).

3. Następnie przechodzi przez kolejny wkład filtrujący zanieczyszczenia mechaniczne o średnicy 5 µm.

4. Pod wpływem ciśnienia woda przechodzi przez membranę półprzepuszczalną o mikroskopijnych porach (jak w nerkach). Membrana zatrzymuje rozpuszczone ciała stałe (sole) i inne zanieczyszczenia, organiczne i nieorganiczne, przepuszczając tylką cząsteczki wody (wodór i tlen).

5.Filtry liniowy z węgla aktywnego poprawia smak wody eliminując substancje lotne i nadając smak świeżej źródlanej wody.

6. Szósty stopień - wkład mineralizujący AIMRO ma na celu wzbogacenie oczyszczonej wody w związki mineralne niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego.

7. Siódmy stopień - jonizator wody, wkład emitujący ujemne promieniowanie jonowe bardzo korzystnie wpływające na działanie ludzkiego organizmu.Jonizowanie wody powoduje, że oprócz typowych dla czystej chemicznie wody właściwości wzrasta w niej zdolność do rozpuszczania  i transportowania w organiźmie człowieka substancji odżywczych.Woda działa również zdrowotnie, wpływając korzystnie na usuwanie z organizmu człowieka wolnych rodników, które przyczyniają się do starzenia organizmu.

 

Koszt zalecanego co 6 miesięcy serwisu obejmującego wymiane wszystkich wkładów, kontrole prawidlowości działania urządzenia  oraz jakości produkowanej wody wynosci 150 zł na terenie Krakowa .

Poza Krakowem nalezy doliczyc do ceny koszt dojazdu 1,23 zł/ km.